Avui és dimecres! I toca l’article de consells sobre com fer animacions… o no! Ja us vaig comentar en l’última entrada de la secció neurona intermitent que se m’estaven acabant els temes per a seguir escrivint sobre animació. O potser és que com que porto ja bastants dies sense animar, no trobo cap tema per comentar. En tot cas avui faré un canvi i començaré a parlar de com fer un llibre il·lustrat. El procés té similituds amb el de l’animació, sobretot a nivell visual, però és un llenguatge molt diferent que fa servir unes altres normes.
Com heu pogut veure aquestes últimes setmanes hi ha hagut molt de moviment, sobretot amb tot el que té a veure amb the Bastet Ladies, la pàgina web, l’inici de publicació de la sèrie animada, el llançament de la seva pàgina web… Tinc la sensació que no he fet res de productiu, però en canvi no he descansat ni un moment! Fins i tot he dormit menys hores de les que estic acostumat… si! Menys encara!
De què parlarem avui?
Us prometo que serà una entrada suau. Faré la segona part de…
Disseny de personatges!
Però us prometo que properament tractaré temes més profunds que poden ser més pràctics. Però m’ha semblat adient seguir el tema que ja vaig tractar a «Animació: Disseny de personatges».
I us preguntareu quin sentit té tornar a tractar això. És senzill, l’anterior entrada tractava sobre disseny de personatges, però enfocat a l’animació. No és el mateix que fer personatges per a un llibre il·lustrat.
Tanmateix, la gràcia d’aquesta entrada és que tenim un projecte i una guia d’estils definida per a «the Bastet Ladies», però fins ara centrat en l’animació.
L’Animació i el llibre il·lustrat poden tenir moltes coses en comú, però el format canvia i les regles del joc també, tot i així estem lligats a una guia d’estils definida que marca l’aparença, els colors i les proporcions dels personatges. EN definitiva: del seu disseny. Però no funcionaran igual de bé en el projecte d’il·lustració el que ja havíem fet per l’animació.
Veiem la següent imatge:
Si, són molt mones, tenen gràcia i per un capítol animat serveixen bé, però funcionarien igual en un llibre il·lustrat? No.
En aquest altre format fa falta més qualitat d’imatge. En una animació el que importa és el moviment, mentre que en un llibre el que compta és que la imatge sigui visualment atractiva. Els colors, les proporcions, la perspectiva, els detalls passen a tenir molta importància, ja que és una imatge que potser serà vista durant varis minuts i varies vegades.
Seria més adient fer dibuixos d’aquest altre estil:
Aquestes il·lustracions són del primer llibre que vaig fer, si! És l’origen de tot plegat! Però ara tenim un problema, i és que després d’haver fet la guia d’estils d’un producte, no podem ignorar-ho. Per tant toca arreglar i adaptar les il·lustracions segons el nou disseny establert per encaixar-hi.
Què podem fer? No podem pas fer servir dibuixos diferents i no fer cas a la guia d’estils, però tampoc ens serveix de res fer els mateixos dibuixos que en la sèrie animada.
Toca re-interpretar la guia! Hem de seguir la guia d’estils, té les seves normes que s’han de respectar per a donar coherència al producte i relacionar-lo amb la sèrie animada. Però podem fer coses que en l’animació no podem. Si que tenim permès (per exemple) canviar de roba als personatges més sovint i fer-la més detallada, ja que no l’hem d’animar pas. També podem jugar amb punts de vista i perspectives diferents per donar-hi més espectacularitat.
No només això, si no que podem forçar una mica la guia d’estils i aplicar ombres (que no estan detallades perquè simplement no n’hi ha!). I també, podem donar un nou sentit als fons, i que enlloc de ser acompanyants de l’acció, passin a ser protagonistes i explicar-nos més aquest univers que hem creat.
I per acabar i explicar tot el que hem dit comparem aquest fons de la sèrie:

Amb aquesta nova imatge del llibre il·lustrat:

Com podem veure hi ha una gran diferència de detalls. Segueixen les mateixes normes com la utilització de la gama cromàtica, o no fer servir contorns, però en canvi el resultat és totalment diferent!
EL mateix podem dir del personatge central, és el mateix personatge, les mateixes normes de construcció i de colors, però en canvi té molt més detall gràcies a les ombres, al vestit nou i també al punt de vista i posició que agafa.
Potser no he explicat el més important en quant a dur a terme un llibre il·lustrat, però per donar coherència a la sèrie de posts i al projecte que estem fent he cregut necessari començar per aquí. Espero que us hagi agradat i us hagi resultat interessant.
2 respostes a “Disseny de personatges 2”
[…] El més complicat de tot és fer la portada! (I potser també decidir el títol…). Més que dissenyar personatges, fer una bona història, o […]
[…] ara havíem parlat de coses com poden ser maquetar el text, dissenyar personatges o fer la portada. Avui Havent ja tret al mercat el llibre de «the Bastet Ladies» Parlaré […]